Дънки от ерата на златната треска бяха продадени на търг в американския

...
Дънки от ерата на златната треска бяха продадени на търг в американския
Коментари Харесай

Продадоха най-стария чифт дънки

Дънки от ерата на " златната тресчица "  бяха продадени на търг в американския град Рино, оповестява " Лос Анджелис Таймс ". Според изданието те са открити в сандък от парахода SS Central America, потънал през 1857 г. край крайбрежията на Северна Каролина. Организаторите на търга нарекоха белите панталони с пет копчета най-старите в света.

Дънките са били продадени за 4 000.

Отбелязва се, че специалистите към момента имат различия дали тези дънки принадлежат на марката Levi`s, защото те са с 16 години по-стари от първия чифт, публично създаден от Levi Strauss & Co през 1873 година В същото време е известно, че притежателят на марката Леви Щраус по това време е бил търговец на едро на галантерия, тъй че откритият детайл от сандъка може да е ранна версия на първия модел дънки.

От потъналия транспортен съд също бяха извадени златни монети и слитъци, които след това бяха оповестени за продажба за 3 200.

През октомври дънките Levi`s, създадени през 1880-те години, бяха продадени на търг в Съединени американски щати за 90. Дънковите панталони са инцидентно открити преди доста години в мина по време на рандеман на злато. Според описанието на партидата упоменатите панталони се смятат за едни от най-старите дънки на марката, намирани в миналото.

142-годишната находка е запазила качеството си и към момента може да се носи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР